Αχαρνές

Ο Δήμος Αχαρνών είναι ένας από τους αρχαιότερους δήμους της Αθήνας και αποτελεί περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής. Οι κάτοικοι του ήταν καρβουνιάρηδες, όπως αναφέρει και η κωμωδία του Αριστοφάνη «Αχαρνείς».

Ο Δήμος Αχαρνών, είναι ένας από τους μεγαλύτερους σε έκταση δήμους της Αττικής.
Είναι ο 4ος πληθυσμιακά μεγαλύτερος δήμος της Αττικής και 12ος στην Ελλάδα. Ο μόνιμος πληθυσμός του, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, είναι 10.815.197 κάτοικοι. Συνορεύει στα βόρεια με τους Θρακομακεδόνες ενώ στα Βορειοανατολικά με την Κηφισιά. Στα δυτικά βρίσκεται η περιοχή των Άνω Λιοσίων.

Ο Δήμος Αχαρνών είναι ένας από τους λίγους Δήμους στην Ελλάδα που παρουσιάζει θετική εξέλιξη στο πληθυσμό για την δεκαετία 2001-2011.

Εντός των διοικητικών ορίων του δήμου περιλαμβάνονται: ο Κόκκινος Μύλος, η Βαρυμπόμπη, οι Θρακομακεδόνες, το Αεροδρόμιο Τατοϊου (Δεκέλεια), μικρό μέρος του πρώην Βασιλικού Κτήματος, το Ολυμπιακό Χωριό και μεγάλο μέρος του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας , το Μον Παρνές και δύο ορειβατικά καταφύγια.

Στους πρόποδες της Πάρνηθας ανακαλύφθηκε  ο τάφος του αρχαίου τραγικού ποιητή Σοφοκλή.
Επίσης στις Αχαρνές βρίσκεται ο θολωτός μυκηναϊκός τάφος του 13ου π.Χ. αιώνα, ο οποίος εκτίθεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Σε μία ανασκαφή που έγινε τον Φεβρουάριο του 2007 βρέθηκε σε ένα οικόπεδο κοντά στη συμβολή των οδών Σαλαμίνος και Λιοσίων, το αρχαίο θέατρο του Δήμου Αχαρνών που χρονολογείται από τον 4ο π.Χ. αιώνα.

Στις Αχαρνές έχουν εγκατασταθεί πολλές βιομηχανίες & βιοτεχνίες, κυρίως εξαιτίας της σχετικά φθηνής γης. Μεγάλο ποσοστό των κατοίκων απασχολούνται σε βιομηχανικές & βιοτεχνικές μονάδες της περιοχής.

 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις

Χάρτης

Βρείτε μας και εδώ